Zeytinyağlı / Etli

Semizotu / Ispanak / Pazı Sapı / Karalahana

 

Malzemeler :

     1 bağ semizotu

     1 orta boy soğan

     1 orta boy domates

     1 baş sarımsak

     1 tatlı kaşığı toz şeker

     1 tatlı kaşığı tuz

     1 çay bardağı zeytinyağı

     1 çorba kaşığı pirinç

     1 su bardağı su

 

Yapılışı :

     Semizotunu ayıkla ve bol suda yıka, 2cm. uzunluğunda doğra. Zeytinyağını tencereye koy, soğanı ay şeklinde doğra, pembeleştir, bir baş sarımsağı soy ve kıymadan diş diş ekle, domatesi ilave et, 1 dk. çevir, tuzla şekeri ekle, semizotunu at ve karıştır. Pirinci, suyu ilave et, bir taşım kaynat, altını kıs, 15 dk. pişir.

 

Not1: Zevkinize göre, sade yoğurt, sarımsaklı yoğurt veya limonla servis yapabilirsiniz.

 

Not2: Zeytinyağlı pazı sapı, kara lahana ve ıspanak yemekleri benzer biçimde, yarım kilo sebze malzemesi ile yapılır. 

 

Not3: Etli semizotu / ıspanak / pazı sapı / kara lahana yapmak için, soğanla yemeklik kıymayı pembeleştir ve aynı şekilde pişir.  

 

 

 

Afiyet olsun:)

 

 

 

 

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları