Zeytinyağlı Kereviz / Enginar

 

Malzemeler :

     3 orta boy kereviz

     2 orta boy soğan

     1 orta boy havuç

     3, 4 dal dere otu

     1 limon 

     1 tatlı kaşığı toz şeker

     1 tatlı kaşığı tuz

     1 çay bardağı zeytinyağı

     1 su bardağı su

 

Yapılışı :

     Kerevizleri soy, üstünü limonla ve bir kenara al. Kerevizlerin en taze, körpe (cücük) yeşil yapraklarını ayır. 1 çay bardağı zeytinyağını tencereye koy, soğanları, soy ve dörde böl. Havucu soy ve 1 cm yuvarlak dilimler halinde doğra. Tencereyi ateşe oturt, sırayla zeytinyağı, soğan, havucu ekle ve bir iki dakika pembeleştir, 1 su bardağı suyunu ilave et, 1 limon suyunu dök, tuz ve şekerini at ve kaynat. Cücükleri de at ve bir taşım kaynat. 2 cm.'lik yuvarlak dilimler halinde kesilmiş kerevizleri, kaynayan suya ilave et, tekrar bir taşım kaynat ve iyice kısık ateşte 20 dk. pişir.

    Soğuyunca dilimler halinde servis tabağına al, üzerine pişen havuç ve soğandan birer dilim koy, 1 dal dere otu serp. Yemeğiniz servise hazırdır.

 

 

Not: Zeytinyağlı enginar yapmak için, 4 orta boy enginar ile aynı yöntemi uygulayıp tercihen havuç eklemeden pişirebilirsiniz. 

 

 

Afiyet olsun:)

 

 

 

 

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları