Zeytinyağlı Pırasa

 

Malzemeler :

     1/2 kg. pırasa

     1 büyük havuç

     1 orta boy soğan

     1 çorba kaşığı pirinç

     1/2 su bardağı sızma zeytinyağı

     1 tatlı kaşığı şeker

     1 tatlı kaşığı tuz

     1 su bardağı sıcak su

 

Yapılışı :

     Pırasaları ayıklayın ve yıkayın. 2 cm. boyunda kesin. Havucun dışını sıyırın, 1 cm. kalınlığında yuvarlak doğrayın. Soğanı yemeklik olarak kıyın.

    Tencereye yağı koyun, soğanı ilave edin, 5 dakika pembeleştirin, havuçları ekleyin, karıştırın, sıcak suyunu koyun, pirinç, şeker ve tuzunu atın, harlı ateşte bir kaynatın ve altını kısıp 45 dakika pişirin.

    Soğuk veya ılık yenebilir. 

    Eğer kereviz severseniz 1 orta boy kerevizi soyun, dışını limonlayın ve 2cm3 köşeli olarak doğrayın, suyunu ilave ederken içine atın. Çok değişik bir lezzet oluyor.

 

Afiyet olsun:)

 

 

 

 

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları