Zeytinyağlı Bakla 

 

Malzemeler :

     yarım kilo bakla

     1 iri baş soğan

     1 çay bardağı zeytinyağı

     1 tatlı kaşığı toz şeker

     1 tatlı kaşığı tuz

     4 dal dere otu

     limon

     1 su bardağı sıcak su

 

Yapılışı :

     Baklaları yıka, bir tasa su doldur, 1 tatlı kaşığı limon sık, 1 çorba kaşığı un at karıştır. Ayıkladığın baklaları ikiye böl, unlu, limonlu suyun içine at. Sıvı yağı tencereye koy, soğanı ay şeklinde ince ince doğra biraz pembeleştir, unlu sudan baklaları al tenceredeki malzemeye katıştır, bir iki kere karıştır, suyunu, şekerini, tuzunu ilave et, 45 dk. pişir. İnince dere otunu üstüne kıy at.

 

Afiyet olsun:)

 

 

 

 

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları