Yoğurtlu Çörek 

 

Malzemeler :

     750 gr. un

     250 gr. (bitkisel) margarin

     250 gr. yoğurt

     1 tatlı kaşığı tuz

     4 yumurta (ikisi içine ikisi üstüne)

     6 dal maydanoz

     1 bardak çatalla ezilmiş beyaz peynir

     1 paket kabartma tozu

 

Yapılışı :

     Unu kabartma tozu ile karıştırın ve margarini eritmeden tahta bir kaşıkla una yedirin. Yumurta, yoğurt, tuz ve kabartma tozunu da ilave edin, yumuşak bir hamur yapın. 15 dakika buzdolabında dinlendirin. 

     Peynire kıyılmış maydanozu karıştırın.      

     Elinizi una buladıktan sonra, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp 8 cm. uzunluğunda 1 cm. kalınlığında şekillendirin. 1 tatlı kaşığı peyniri ortasına koyun, yukarı doğru ağzını kapatın. Tepsiyi yağlayın, 2 cm. aralıklarla dizin, üstlerine fırça ile yumurta sarısı sürün. Önceden hafif ısıttığınız fırına atıp 180oC'de 40 dak. süreleye pişirin.

 

Afiyet olsun:)

 

 

 

 

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları