Yayla Çorba

 

Malzemeler (4 kişilik) : 

     7 su bardağı su (bir bardağı et veya tavuk suyu olabilir) 

     1 kahve fincanı pirinç

     1 kahve fincanı un

     1 su bardağı yoğurt

     1 yumurta

     1 tatlı kaşığı nane

     1 tatlı kaşığı tuz

     2 çorba kaşığı tereyağı

 

Yapılışı :

     Suyu tencereye koyun, pirinci yıkayın ve suya ilave edin. Bir kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat pişirin. 

    Bir kaseye yumurtayı kırın, unu, yoğurdu, tuzu ilave edin ve telle iyice karıştırın. Kaynayan pirinçli suya telle karıştıra karıştıra ilave edin ve on dakika pişirin.

    Bir tavada tereyağını eritin, naneyi ilave edin, biraz çevirin, kaynayan çorbanın üzerine ekleyip servis yapın.

    Et sulu istenirse pişirirken yarı suyuna ekleyebilirsiniz.

 

Afiyet olsun. 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları