Vişneli Ekmek Tatlısı

 

Malzemeler :

     1 paket etimek

     1 kg. vişne (çekirdekleri ayıklanmış)

     1 bardak su

     2 su bardağı şeker

 

Yapılışı :

     Komposto yapar gibi vişneleri kaynatın. Daha sonra 1 kat etimek, 1 kat vişne olacak şekilde cam bir kaba dizin ve buzdolabında soğumaya bırakın. Jöle kıvamına gelince servise hazırdır.

(Tarifi, sevgili Ayşe Baturay tarafından verilmiştir.)

 

Afiyet olsun:)

 

 

 

 

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları