Elmalı Upside Pie 

(Tarifi Sevgili Rabia Teyze tarafından verilmiştir.)

 

Malzemeler :

     9 çorba kaşığı (tepeleme) un

     6 çorba kaşığı şeker 

     3 yumurta

     125 gr. margarin

     1/2 paket kabartma tozu

     1 paket vanilya

     5 adet sert sulu elma

     2 fincan bütün ya da kıyılmış tuzsuz badem içi

     2 fincan ceviz, fındık

     iki, üç çorba kaşığı çeşitli reçeller, marmelatlar

     1 çorba kaşığı bal 

 

Yapılışı :

     20 cm x 30 cm ebadında bir tepsiye, 1 kepçe (esmer) şeker ve 1 kepçe su koyup karamelize edin (şeker ve su kaynadıktan sonra, birkaç damla limon eklemeyi ihmal etmeyin). Ayrı bir kapta margarini eritin. Karamelize edilmiş ve soğumuş şeker üzerine eritilmiş margarinden bir, iki çorba kaşığı dökün ve tamamına yayılmasını sağlayın. Elmaları soyun ve 2-3 mm kalınlığında dilimler halinde hazırlayın. Yağlanmış karamel üzerine elmalardan bir sıra istediğiniz şekilde dizin. Üstüne bir kaç tatlı kaşığı bal, çeşitli reçel ve marmelatlar, ceviz, fındık, badem atıştırın ve bir sıra daha elma dizin.

    Ayrı bir kapta un ile kabartma tozunu iyice karıştırın. Yumurta, şeker ve vanilyayı beyaz olana değin mixer ile çırpın. Karışımı, kalan margarin ile beraber una katın ve yine mikser ile pütürsüz olana değin karıştırın ve elmaların üzerine eşit dağılacak şekilde yavaş yavaş dökün. 

    150'de ısıtılmış fırına atın ve 45 dk. ile 1 saat arasında pişirin. Fırından çıkar çıkmaz, uygun boyutlarda bir servis tabağına ters çevirin. Pastanız, yarım - bir saat süreyle dinlendikten sonra yemeye hazırdır. 

 

 

Afiyet olsun:)

 

 

 

 

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları