Un Helvası 

 

Malzemeler (4 kişilik) :  

     1 su bardağı un

     1 su bardağı şeker

     1 su bardağı su

     1 çorba kaşığı tepeleme bitkisel margarin

   

Yapılışı :

     Şekerle suyu iyice karıştın.

    Çukur bir teflon tavaya yağı koyun, eritin, unu ilave edin. 45 dakika kısık ateşte kavurun. Şekerli suyu yavaş yavaş kavrulmuş una karıştırın, altını biraz açın ve suyunu çekesiye kadar karıştırmaya devam edin. Bu işlem 10 dakika sürer.

     Kaşığı suya batırın ve helvayı kaşık kaşık servis tabağına koyun. Üstüne çekilmiş ceviz serpin.

    

 

Afiyet olsun:)

 

 

 

 

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları