Tel Kadayıf 

 

Malzemeler :

     Yarım kilo tel kadayıf

     1 kg. toz şeker

     250 gr. sana

     150 gr. ceviz

     1 çay bardağı süt

     1 lt. su

     Yarım limon

 

Yapılışı :

     Uygun bir tepsiye yağı koy. Hafif ateşte erit. Tepsiyi kenara al. Kadayıfları içine koy, sütü ekle, elinle iyice harman yap. Harman yaptığın malzemeyi ikiye ayır, tepside kalan kısmını iyice bastır. Cevizleri çek veya ez, malzemenenin üstüne dök. Geri kalan malzemeyi cevizin üstüne kapat. Çok güçlü şekilde kadayıfı tepsiye iyice bastır. Sıcak fırına (150 - 180 derece) at. 45 dak. yakmadan, iyice kızaracak şekilde pişir. Fırından al. 

     Şerbet için, 1 lt. suya, 1 kg. toz şekeri dök, bir taşım kaynadıktan sonra içine yarım limonu sık (çekirdekleri kaçırmadan), kısık ateşte 45 dak. kaynat.

     Fırından çıkan kadayıf iyice soğumuş olacak. Şerbet soğuğa yakın ılık olacak (piştikten sonra yaklaşık 1 saat beklemiş).

     Tercihe bağlı olarak kadayıfı baklava ya da kare dilimler şeklinde kes. Şerbetin 3/4'ünü dök, aradan 1 saat geçtikten sonra kalanını dök.

 

 

Afiyet olsun:)

 

 

 

 

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları