Püreli Köfte

 

Malzemeler (4 kişilik) :

     1/2 kg. az yağlı dana kıyması

     1 adet yumurta

     1 büyük baş kuru soğan

     2 dilim bayat ekmek içi

     5 dal maydanoz

     1 çay kaşığı tuz

     1 çay kaşığı karabiber

     1 çay bardağı rendelenmiş kaşer peyniri

 

Püre için malzeme :

  4 orta boy patates

  1 çorba kaşığı margarin

  1 çay bardağı süt

 

Pürenin  yapılışı :

    Patatesleri soy, ince ince doğra bir çay bardağı su ilave et iyice pişir. Püre olasıya kadar ez, tuz, yağ ve sıcak sütü ilave et, 3 dakika kısık ateşte karıştır.

 

Köfte yapımı :

    Kıymanın üstüne soğanı rendele, yumurta, ovalanmış ekmek, kıyılmış maydanoz, tuz ve biberini ilave et iyice yoğur. Ceviz büyüklüğünde eline al içini oy, hazırladığın püreyi içine doldur. Rendelenmiş kaşer peynirini pürenin üstüne serp, tepsiye diz, orta hararetli fırında yarım saat pişir. Servis yaparken kıvırcık marulları servis tabağına ser köfteleri üstüne koy ikram yap.

 

Afiyet olsun. 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları