Portakal Reçeli

 

Malzemeler :

     5 adet kalın kabuklu portakal

     1 kg. toz şeker 

     1 limon suyu

     1 su bardağı su

     2 portakal suyu

     

Yapılışı :

     

    Portakalları yıkayın ve dışlarını rendenin ince tarafı ile hafif rendeleyin. Portakalları dörde bölün ve kabuklarını soyun. Ay şeklindeki kabukları enine dörde kesin. Dört su bardağı suda kaynatın. Suyunu süzün ve temiz bir suya alın, sabaha kadar bekletin, sabahleyin yine suyunu süzün.

    Tencereye şekeri koyun, 1 su bardağı suyu ve iki portakal suyunu ilave edin, kaynatın. Portakal kabuklarını içine atın, reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Ateşten almadan 5 dakika evvel bir limon suyunu ekleyin.

    Reçel kıvamını anlamak için, bir kaseye soğuk su koyun ve reçelin suyundan bir damla damlatın. Dağılmadan top şeklinde kalıyorsa reçeliniz olmuştur. 

  

Afiyet olsun:)

 

 

 

 

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları