Peynirli Börek 

 

Malzemeler :

     3 adet yufka

     1 su bardağı süt

     250 gr. yoğurt

     1 çay bardağı sıvı yağ

     2 yumurta

     yarım demet maydanoz

     1 su bardağı çatalla ezilmiş beyaz peynir

 

Yapılışı :

     Bir kapta yumurta, süt ve yağı iyive karıştırın.

     Peynire kıyılmış maydanozu karıştırın.      

     Birinci yufkayı masaya serin, sütlü, yumurtalı ve yağlı malzemeden iyice sürün ve ikiye katlayın. Geniş tarafına peynirli maydanozlu malzemeden koyun, rulo yapın ve gül şekli verip öncden yağlamış olduğunuz tepsiye alın. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın ve tepsiye koyun. Kalan malzemeyi böreklerin üstüne dökün ve yarım saat süreyle buzdolabında bekletin.

 

     Önceden hafif ısıttığınız fırına atıp 180oC'de 45 dak. süreleye pişirin.

 

Afiyet olsun:)

 

 

 

 

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları