Pazı Çorbası

 

Malzemeler (4 kişilik) : 

     1 bağ pazı sapı

     1 baş orta boy soğan

     1 patates

     1 çay bardağı kırmızı mercimek

     1/2 çay bardağı pirinç

     1 çorba kaşığı margarin ya da tereyağı

     1 tablet tavuk bulyon veya 1 bardak et ya da tavuk suyu 

     3 diş sarımsak

     1 tatlı kaşığı (acı) kırmızı pul biber

     1 limon

     1 tatlı kaşığı tuz

     6 su bardağı soğuk su 

 

Yapılışı :

     Pazı saplarını yıka, yarım santimetreden ince ince kıy. Patatesi rendele, soğanı yemeklik şekilde kıy. Altı su bardağı suyu tencereye koy. Soğanı, patatesi, pazı saplarını, mercimeği, pirinci de ilave et, bir taşım kaynat, yağını, tuzunu, tavuk bulyonu ilave et ve bir saat kısıkta pişir. 

     Servis yaparken, sarımsağı bir limon suyuna pul biberler karıştır, üstüne dök.

 

Afiyet olsun. 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları