Mercimekli Köfte

 

Malzemeler (4 kişilik) :

     1 su bardağı kırmızı mercimek

     2 su bardağı su

     1 su bardağından 2 cm. eksik ince (köftelik) bulgur

     Yarım su bardağı zeytinyağı

     3 orta boy kuru soğan

     2 çorba kaşığı tepeleme domates salçası

     1 çorba kaşığı biber salçası

     1 tatlı kaşığı kimyon

     1 tatlı kaşığı karabiber

     1 tatlı kaşığı pul biber acı

     1 tatlı kaşığı tuz

     1 demet maydanoz

     10 tane taze soğan

     1 kıvırcık marul

  

Yapılışı :

     Mercimeği yıkayıp tencereye koyun, üstüne iki bardak su ilave edin, bir tutam tuz koyup, bir taşım kaynatın, altını kısın, suyunu çekesiye kadar pişirin. Ocaktan alır almaz bulguru ilave edin, bir karıştırıp ağzını kapatın.

     Kuru soğanları robotda ya da el ile kıyın , 10 dakika zeytinyağında pembeleştirin, salçasını da ilave edip, 1-2 dakika çevirin. Biber salçasını da ekledikten sonra ocağın altını kapatın.

     Soğanlı, salçalı sos ve bulgurlu mercimek soğuyunca ikisini beraber karıştırın, baharatlarını  ilave edip yoğurun. Kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanları da atıp bir kez daha yoğurun. Çiğköfte gibi şekillendirin. 

     Kayık tabağa, kıvırcık marulların yaprağını yerleştirip köfteleri muntazam bir şekilde dizin. Üstüne bir miktar maydanoz, pul biber ve taze soğan serpin.

     Çok ince kıyılmış bir çoban salata yapıp, köftelerin yanına garnitür olarak servis yapın.

     

Afiyet olsun.

 

Alevanne'den ve anneanneden sevgiler...

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları