Mantı

 

Malzemeler (4 kişilik): 

     2 su bardağı un

     1 yumurta

     1 çay kaşığı tuz

     1/2 (yarım) su bardağı ılık su

İçi için:

     300 gr az yağlı dana kıyma

     1 orta boy kuru soğan

     5 dal ince kıyılmış maydanoz

     1 çay kaşığı tuz

     1 çay kaşığı karabiber

    

Yapılışı :

     Unu tepsiye koyun, ortasını açın, yumurtayı kırın, tuzu serpin, yavaş yavaş ılık suyu ilave ederek yoğurun. Elinize yapışmayacak şekilde hamur yapın, üstüne bir bez ile kapatın ve 20 dakika bekletin.

     İçi için kıymanın üstüne soğanı rendeleyin, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edin, yoğurun. Nohut büyüklüğünde yuvarlayın.

     Hamuru üçe bölün, masaya bir parça un serpin ve oklava ile 2 mm kalınlığında açın.

 

 

 

     3 cm'lik kareler şeklinde kesin, nohut büyüklüğündeki kıymaları içine koyun. Üçgen, bohça ya da yüzük şeklinde kapatın ve kenarlarını yapıştırın.

 

 

    

      Hamur parçacılarından kelebekler yapıp bir kenara alın. Daha sonra bunları fritözde kızartıp servis yaparken ilave edebilirsiniz.

 

 

     Tencereye 1 lt. su koyun, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip kaynatın. Hazırladığınız mantıları içine atın ve 10-15 dakika pişirin.

 

     Sosu için;

     250 gr. yoğurt

     iki diş sarımsak

     1 tatlı kaşığı nane

     1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı

     1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ( ya da acı pul biber)

   

     Haşlanmış mantıları süzekli kepçe ile servis tabağına alın, sarımsaklı yoğurt ilave edin.

     Tereyağını eritin, toz biberi ilave edin, kısık ateşte bir iki dakika kızartın, mantıların üstüne gezdirin.

 

 

 

Afiyet olsun. 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları