Kabak Tatlısı 

 

Malzemeler :

     1 kg soyulmuş, dilimlenmiş tatlı kabağı

     1/2 kg. toz şeker

     1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

     1 su bardağı su

     5 adet karanfil (baharat)

 

Yapılışı :

      Kabakları yıka, çelik bir tencereye tek sıra halinde diz. Üstüne şekerin yarısını serp. Üzerine bir sıra daha kabak diz. Kalan şekeri de onun üzerine serp. Bir bardak suyu ilave et, karanfilleri at, ağzını kapat, harlı ateşte bir taşım kaynat, altını kısıp 45 dakika pişir. Kapağını aç, 20 dakika orta ateşte suyunu çekesiye kadar kristalleşmesini bekle. Kapağı açık olarak soğumaya bırak, servis tabağına al, dövülmüş cevizleri üzerine serp. İstenirse kaymak ile veya krem şanti ile servis yapabilirsiniz.

 

Afiyet olsun:)

 

 

 

 

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları