Kısır

 

Malzemeler :

     2 su bardağı ince köftelik bulgur

     1 baş iri kuru soğan

     1/2 demet maydanoz

     5 adet yeşil soğan (yeşil sapları)

     üç, dört dal nane

     2 sivri biber (tercihen acı)

     2 çorba kaşığı tepeleme domates salçası

     2 çorba kaşığı tepeleme biber salçası

     1 tatlı kaşığı tuz

     1 tatlı kaşığı karabiber

     1 tatlı kaşığı kimyon

     1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (acı)

     bir buçuk çay bardağı zeytinyağı

     2 adet olgun domates (kabukları soyulmuş)

     2 adet limon suyu

 

Yapılışı :

     Bir çaydanlık suyu kaynat, bulguru ince tel süzeğe koy. Kaynattığın suyu bulgurun üstüne yavaş yavaş dök, bir yanda süzülsün. İçinin malzemelerini hazırlarken bulgur kabarır.

     Baş soğanı ince kıy. 1,5 çay bardağı zeytinyağı tavaya koy, soğanları 5 dakika pembeleştir. İnce küp şeklinde doğradığın domatesleri ilave et, 10 dakika daha çevir.

     Bulguru geniş bir kaseye al, baharatını, domates salçası ve biber salçasını ilave et, temiz bir eldiven giy yoğur. Soğanla domatesi de ilave et, biraz daha yoğur, limon suyunu ilave et. İnce kıydığın yeşil soğan saplarını ve maydanozu ilave et şöyle bir karıştır.

     Marul ve/veya taze yaprakla (haşlanmış) yenir.

     

Afiyet olsun.

 

Alevanne'den sevgiler...

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları