Keçi Bacağı 

 

Malzemeler :

     4  su bardağı un

     1  su bardağı yoğurt

     1  paket kabartma tozu

     2 yumurta

     1 tatlı kaşığı şeker

     1 tatlı kaşığı tuz

 

Yapılışı :

      Unu çukur bir kaseye koyun. Kabartma tozu ile karıştırın ve ortasını açıp bütün malzemeyi ekleyin. Güzelce yoğurup hamur haline getirin ve 20 dk. süreyle dinlendirin. 4cm. çapında rulo yapın ve 1 cm. dilimlere ayırın. Dilimlerin uçlarına 1 cm'lik çentik atın.

     Kızgın ayçiçek yağında pembeleşinceye kadar kızartın ve tatlı olarak arzu ederseniz pudra şekeri, tuzlu olarak arzu ederseniz kaşar peyniri rendesi serpin ve servis yapın.

 

Not: Brunch ya da 5 çayı için tavsiye ederiz.

 

Afiyet olsun:)

 

 

 

 

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları