Kereviz Çorbası

 

Malzemeler :

     3 orta boy kereviz

     1 orta boy soğan

     3 diş sarımsak

     3 çorba kaşığı un

     1 kepçe sıvı yağ

     1 çay fincanı haşlanmış nohut

     4 su bardağı su (bir bardağı et veya tavuk suyu olabilir) 

 

Yapılışı : 

     Yeşil yaprakları ile beraber kerevizler 1 cm3 boyutunda doğranır. Soğan ve sarımsak yağ ile hafifçe kavrulur ve kerevizler ilave edilir. 5 dakika kadar çevrildikten sonra un eklenip 5 dakika daha kavrulur. 1 bardak soğuk su ilave edilir ve karıştırılır. Hemen sonra sıcak su eklenir, nohutlar karılır. Bir taşım kaynadıktan sonra, yarım saat süreyle hafif ateşte pişirilir. 

İnmeden önce içine bir tutam yeşil kereviz yaprağı kıyılır, bir kaynatılır.

     

Afiyet olsun.

 

Alevanne'den sevgiler...

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları