Kadınbudu Köfte

 

Malzemeler :   

     500 gr. yağsız kıyma

     1 çay bardağı pirinç

     1 orta boy soğan

     1 tatlı kaşığı tuz

     1 çay kaşığı karabiber

     8 dal maydanoz

     3 yumurta

     biraz un

     kızartmak için mısırözü ya da ayçiçek yağı

 

Yapılışı :

     Kıymayı ikiye ayır. Bir parçasını on dakika hafif ateşte pembeleştir. Pirinci haşla, süz. Soğanı rendele. Maydanozu ince ince kıy. Çiğ kıyma, pembeleştirdiğin kıyma, pirinç, soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave et ve yoğur, ceviz büyüklüğünde eline al köfte şekline getir. 3 yumurtayı telle az çırp, biraz tuz ilave et, köfteleri önce una sonra yumurtaya batır, kızgın salat yağında kızart. 

    Sanırım yanına patates salatası da yaparsanız çok güzel olur.

 

Afiyet olsun. 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları