Kandil Simidi 

(Tarifi  Fikret Aktoros ve Şükrüye Hanım tarafından verilmiştir.)

 

Malzemeler :  

     5,5 su bardağı un

     125 gr. margarin 

     1 çay bardağı sıvı yağ

     1 tatlı kaşığı mahlep 

     1 çay bardağı süt 

     7 çay kaşığı pudra şekeri 

     1,5 çay kasığı tuz

     1 tatlı kaşığı kabartma tozu

     1 yumurta 

    

Yapılışı :

     Unu derin bir kaba koyup margarini una yediriniz. Sıvı yağ, süt, 1 yumurta akı, mahlep, kabartma tozu, şeker ve tuz ilave edip karıştırarak bir hamur yapınız. 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tahta üzerinde 2 cm. çapında silindir şekli veriniz. İki ucunu birleştirip halka yaparak yağlanmış tepsiye bir parmak aralıklı yerleştiriniz. Üzerine yumurta sarısı sürüp arzuya göre çörek otu ve susam serpiniz Orta hararetli fırında pembe renkte pişiriniz.

 

 

Afiyet olsun:)

 

 

 

 

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları