Ispanaklı Gözleme 

 

Malzemeler :

Hamuru için

     4 su bardağı un

     1,5 bardak su

     1/2 çay kaşığı tuz

 

İçi için

     1/2 kg. ıspanak (ayıklanmış, yıkanmış, incecik kıyılmış)

     1 iri baş kuru soğan

     1 çay bardağı ovalanmış beyaz peynir ya da lor

     1 kahve fincanı sıvı yağ

 

Yapılışı :

     Unu tepsiye dökün, ortasını açıp, suyu ve tuzu ilave edin. İyice yoğurup güzel bir hamur yapın ve bir kenara ayırın, üstünü temiz bir bezle örtün, 20 dk. bekletin.

     İçin hazırlanması: 1 kahve fincanı sıvı yağ ile ince kıyılmış soğanı pembeleştirin. Ispanağın suyunu iyice süzün ve soğanın içine atın 10 dak. pişirin. 1 çay bardağı peyniri de ilave edin. Malzeme soğuduktan sonra hamuru pişirme işlemine geçebilirsiniz.

     Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp oklava ile yemek tabağı büyüklüğünde açın (20 cm. çapında). Malzemeyi yarısına koyup diğer yarısını üzerine kapatın, kenarlarını bastırın. Teflon tavada altını üstüne kızartarak pişirin. Ocaktan alınca üstüne fırça ile tereyağı sürüp servis yapın.

 

 

Afiyet olsun:)

 

 

 

 

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları