İskorpit Balığı Çorbası

 

Malzemeler : 

     1 kg. iskorpit balığı

     1 büyük kuru soğan

     4 yaprak defne yaprağı

     6 dal maydanoz

     3 diş sarımsak

     2 litre su

     1 tatlı kaşığı tuz

     3 olgun domates rendesi

     1 çorba kaşığı un

     1 tatlı kaşığı biber salçası (acı veya tatlı)

    2 çorba kaşığı tereyağı (az yağlı seven için 1 kaşık yeterli)

 

    

Yapılışı :

     Temizlenmiş iskorpitleri güzelce yıkayın, başlarıyla birlikte tencereye koyun. İki litre suyu ilave edin, soğanı dörde bölüp içine atın, defne yaprağı, sarımsak, maydanozu da ekleyin ve bir kaynatın, üstünden köpüklerini alın, tuzunu koyup altını kısın ve yarım saat süreyle pişirin.

     Sosu için, üç domatesi rendeleyin, tencereye tereyağını koyun, ocağın altını açın, domatesleri koyun, beş dakika pişirin, biber salçasını da ilave edin.

      Pişirdiğiniz balığın suyunun tamamını süzekle alıp sosun bulunduğu tencereye ilave edin. Süzekteki balık etlerinin kılçıklarını iyice ayıklayıp, fındık büyüklüğündeki parçalar haline getirin.

     1 çay bardağı suya 1 çorba kaşığı unu bir kasede telle çırpıp kaynayan soslu balık suyuna yavaş yavaş karıştırarak ilave edin, bir taşım kaynatın, balık parçacıklarını da ekleyin, 10 dakika kısık ateşte pişirin. Servis yapılırken limon ve kıyılmış maydanoz koyun.

 

   

 

Afiyet olsun.

Not:

  • Bulabilirseniz kırlangıç balığından daha da güzel olur.

  • Yörenizde balık çorbası için farklı balıklar varsa bunlardan da yapabilirsiniz.

  • Az sulu severseniz suyunu 1 bardak eksik koyabilirsiniz.

  • Daha yoğun, koyu bir çorba tercih ederseniz unu 2 çorba kaşığı koyabilirsiniz.

    

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları