İrmik Helvası 

 

Malzemeler (4 kişilik) :  

     1 su bardağı irmik

     1/2 çay bardağı dolma fıstığı

     1 su bardağı su

     1 su bardağı süt

     1,5 su bardağı toz şeker

     1 çorba kaşığı bitkisel margarin

     1 çorba kaşığı tereyağı

   

Yapılışı :

     Tencereye yağı, irmiği ve dolma fıstıklarını koyun ve yaklaşık yarım saat süreyle kısık ateşte durmaksızın karıştırarak rengi bal sarısına dönene kadar kavurun. Sonra şekerini ilave edin ve bir kaç kez çevirin, suyla sütü birbirine karıştırıp yavaş yavaş karıştıra karıştıra irmiğe ilave edin. Kaynadıktan sonra ağzını kapatın, altını iyice kısın, suyunu iyice çekesiye kadar (pilav gibi) pişirin.

     Piştikten sonra üstüne bir havlu kağıt örtüp, kapağını kapatın ve 5 dakika süreyle dinlendirin.

      Sonra üzerine tercihinize bağlı olarak ceviz ve tarçın serperek servis yapabilirsiniz. Sıcak ya da soğuk servis yapılabilir.

 

 

 

 

 

Afiyet olsun:)

 

 

 

 

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları