İçli Köfte

 

Malzemeler (8 kişilik):

     İçi için;

     1/2 kg. kıyma

     5 adet kuru soğan

     tuz, kırmızı pul biber, karabiber

     100 gr. ceviz içi

     1 paket margarin

     Dışı için,

     1/2 kg. iki kere çekilmiş yağsız kıyma

     250 gr. ince bulgur

     1 soğan

     1 tatlı kaşığı salça

     tuz

    

Yapılışı : 

     Önce içini hazırlayın. Soğan ve kıymayı kavurun. Biberleri ve ceviz içini ilave edin; soğumaya bırakın. Dışı için; tüm malzemeyi yoğurun.  Dış eti ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp, oyuk yuvarlak yapın. Buzdolabında soğutulmuş (dışı yoğururken iç malzemeyi derin dondurucuda 1 saat süreyle bekletebilirseiniz) iç malzemeden parçaları alıp içine doldurun, yuvarlayıp kapatın. Kaynayan suya köfteleri atıp, 10 dakika haşlayın.

 

Afiyet olsun.

 

Alevanne'den sevgiler...

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları