İç Pilav (Kestaneli)

 

Malzemeler :

     2 su bardağı pirinç

     4 su bardağı hindi suyu

     1 çay bardağı sıvı yağ

     2 orta boy soğan

     1 çorba kaşığı tepeleme fıstık

     1 çorbak kaşığı tepeleme kuş üzümü

     1 su bardağı haşlanmış ayıklanmış kestane

     1 çay kaşığı karabiber

     1 çay kaşığı tarçın

     1 tatlı kaşığı tuz

     1 adet hindi ciğeri

 

Yapılışı :

     Pirinci tuzlu sıcak suda 1-2 saat ıslatın. Soğanları ince kıyın, sıvı yağda fıstıkla beraber pembeleştirin, ciğeri de ekleyip hafifçe kavurun. Pirinci iyice yıkayın, süzüp, soğanlı fıstığın içine atın, biraz daha çevirin. Suyunu ilave edin, kuş üzümü, kestane, baharat ve tuzunu koyun, harlı ateşte bir kaynatıp altını kısın, suyunu çekesiye kadar pişirin. Üstüne peçete kağıt koyup ağzını kapatın, yarım saat süreyle dinlendirin. Servis yaparken üstüne ince kıyılmış dereotu serpebilirsiniz.

 

Afiyet olsun:)

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları