İmam Bayıldı

 

Malzemeler :

     4 orta boy patlıcan

     2 orta boy soğan

     2 orta boy domates

     1 orta boy havuç

     1 baş sarımsak

     2 çarliston biber (ya da tatlı sivribiber)

     5-6 dal maydanoz

     1 tatlı kaşığı toz şeker

     1 tatlı kaşığı tuz

     1 çay bardağı zeytinyağı

     1 su bardağı su

 

Yapılışı : 

     Patlıcanları yıka ve 1cm kalınlığında kabuk bırakarak boyuna pijama desenli şekilde soy, ortadan ikiye kes, hafif çekirdekli kısımlarını çıkardıktan sonra çukur bir kaba al ve üzerlerini örtecek kadar tuzlu suya bırak.

    Zeytinyağını tencereye  koy, soğanları ay şeklinde (piyaz için doğrar gibi) 3-4 mm kalınlığında doğra ve zeytinyağı ile pembeleştir. Sarımsakları soy ve diş diş içine at, çarlistonları ince ince kıy, domatesleri 1cm3 şeklinde doğra, patlıcanlardan çıkardığın parçaları da 1cm3 doğra, 1 tatlı kaşığı tuz ve şekerini de ekledikten sonra  hepsini 10 dakika süreyle hafif ateşte pembeleştir. Pembeleştikten sonra,  maydanozları da ince ince kıy ve karıştır, altını kapat.

    Patlıcanların suyunu süz, tavaya (yayvan, teflon kapaklı tava ya da tencere) diz, ortalarına hazırladığın karışımı eşit dağılacak, taşmayacak muntazam bir şekilde yerleştir. 1 su bardağı sıcak suyu yavaşça, kenardan malzemeleri suya dağıtmayacak şekilde dök, yarım çay kaşığı da tuz serptikten sonra hızlı ateşte bir kaynat ve altını kıs, 20-25 dk. süreyle suyunu çekinceye kadar pişir. Servis tabağına aldıktan sonra taze maydanoz ile süsleyebilirsiniz. 

 

 

Afiyet olsun:)

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları