Humus

 

 

Malzemeler (8 kişilik):

     1/2 kg. nohut 

     2,5 su bardağı tahin

     5-6 diş sarımsak

     1 tatlı kaşığı acı pul biber

     1 limon suyu

     2 yemek kaşığı tereyağı 

 

Yapılışı :

     Nohutları bir gece önceden suya ıslatın. Ertesi gün üzerlerini 3 cm. geçecek kadar su ekleyip yumuşacık oluncaya kadar pişirin. Suyu az gelirse bir miktar daha kaynar su eklemek suretiyle bir süre daha pişirebilirsiniz.

     Nohutlar soğuyunca kabuklarını soyup pütürsüz oluncaya kadar ezin. Ezilmiş nohutlara, havanda dövülmüş sarımsakları ve tahini ilave edip iyice karıştırın.

      Sevis tabağına aldığınız humusun üzerine kırmızı pul biber serpebilirsiniz ve servis sırasında üzerine terayağı gezdirebilirsiniz.

     

Afiyet olsun.

 

Alevanne'den sevgiler...

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları