Hindi Fırında

 

Malzemeler :   

     1 Orta boy hindi veya 2 adet hindi but

     2 baş soğan

     1 diş sarımsak

     5 tane tohum karabiber

     1 tatlı kaşığı tuz

     7- 8 dal maydanoz

     1 adet defne yaprağı (tercihinize göre)

     Domates salçası

     Yoğurt

 

Yapılışı :

     Hindinin tüylerini ütün. İyice yıkayın ve tencereye koyup diğer malzemeleri ilave edin. Tencerenin yarısına kadar su koyun. Kaynadıktan hemen sonra üzerine biriken köpükleri kaşıkla toplayıp alın ve sonra tencerenin kapağını kapatıp bir en az bir buçuk saat süreyle pişirin. 

     Daha sonra hindiyi fırın tepsisine alın, bir cm. yüksekliğinde su ilave edip, üstüne salça, yoğurt ve biraz yağı karıştırıp sürün, kızarasıya kadar yaklaşık yarım saat ila kırkbeş dakika kadar fırında pişirin.

     Servis tabağına kestaneli iç pilav beraberinde alıp servis yapın.

 

Afiyet olsun. 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları