Hamsi Buğulama

 

Malzemeler (4 kişilik) :

     1 kg. kılçığı temizlenmiş hamsi

     2 adet çarliston biber

     2 adet domates

     2 baş kuru soğan

     yarım demet maydanoz

     1/2 çay bardağı zeytinyağı

     1 çay bardağı sıcak su

     1 çay kaşığı karabiber

     1 çay kaşığı tuz

     1 çay kaşığı acı kırmızı pul biber

     1 çay kaşığı kekik

 

Yapılışı :

     30 cm. çapında teflon pilav tenceresine soğanın birini halka halka doğrayıp dibine serin, beş, altı dal maydanozu saplarıyla soğanların üzerine yerleştirin. Hamsinin yarısını bunların üzerine sererek yerleştirin. Domates, soğan, maydanoz ve biberi ince ince doğrayıp bir kapta karıştırın, baharat ve tuzunu ilave edin, hamsilerin üzerine koyun. Kalan yarım kilo hamsiyi malzemelerin üstünü kapatacak şekilde yayın, yağını ve suyunu ilave edin. Tencerenin ağzını kapatıp harlı ateşte bir kaynatın ve altını kısıp, yarım saat pişirin. Roka ve patates haşlama ile servis yapın.

 

Afiyet olsun.

 

Alevanne'den sevgiler...

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları