Etli Pazı Dolması

 

Malzemeler :   

     1 demet pazı yaprağı (sapını çorba için kullanabilirsiniz)

     300 gr orta yağlı kıyma

     1 baş soğan

     3 dal taze yeşil soğan

     1 olgun domates

     1 çorba kaşığı domates salçası

     1 çay bardağı pirinç

     1 çorba kaşığı iri bulgur

     1 tatlı kaşığı tuz

     1 çay kaşığı karabiber

     1 tatlı kaşığı (acı) pul biber

     10 dal maydanoz

     1 çay bardağı sıvı yağ

     3 su bardağı su

 

Yapılışı :

     Soğanı, maydanozu, domatesi, taze soğanı ince ince doğra kıymanın üstüne koy, pirinci, bulguru, baharatını, tuzunu ilave et, salçayı da kat ve bir kaç dakika yoğur. Kaynar suya daldırıp çıkardığın pazı yapraklarına ceviz büyüklüğünde iç al, sar, tencereye diz. Üstüne bir çay bardağı yağı dök, üç su bardağı suyu ilave et, kalın beyaz bir porselen  tabağı dağılmasınlar diye dolmaların üstüne kapat. Bir taşım kaynat ve altını kıs, kısık ateşte bir saat pişir.

 

Afiyet olsun. 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları