Elmalı Tart 

 

Malzemeler :

     4 kahve fincanı un

     3 kahve  fincanı şeker

     3 yumurta

     1/2 paket kabartma tozu

     1 limon kabuğu rendesi

     3 tatlı elma

     1 çay kaşığı tarçın

     1 fincan ceviz içi

     2 çorba kaşığı marmelat veya reçel (her meyveden olabilir)

 

Yapılışı :

     Elmaları soy, 1 cm kalınlığında ay şeklinde doğra, tencereye koy, üstüne 1 fincan şeker serp, 1 fincan suyu ilave et, suyunu çekesiye kadar orta hararette pişir.

     20 cm x 25 cm ebadında bir (teflon ya da ateşe dayanıklı cam) tepsiyi güzelce yağla. Elmaları tek sıra halinde muntazam bir şekilde tepsiye diz. Cevizi elinle kırarak küçük parçalar halinde serp. Aynı şekilde tarçını da serp. Marmeladı elmaların üzerine dağıtarak yay. Tepsiyi bir kenara al.

     Üç yumurta ile üç fincan şekeri bir kasede  beyazlaşıncaya kadar mixer ile çırp. Kabartma tozunu ilave et, bir karıştır, limon kabuğu rendesini, at bir karıştır, 4 fincan unu ilave et, iyice karıştır.  Bu hamuru hazırladığınız elmaların üzerine  düzgün bir şekilde dök.

     150oC'de ısıtılmış fırına atın ve 30 dk., pembeleşecek şekilde, fırının kapağını açmadan pişirin. Fırından çıkar çıkmaz,  uygun boyutlarda bir servis tabağına ters çevirin. Pastanız, yarım - bir saat süreyle dinlendikten sonra yemeğe hazırdır. 

 

Afiyet olsun:)

 

 

 

 

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları