Domates Çorbası

 

Malzemeler (4 kişilik) : 

     5 su bardağı su (bir bardağı et veya tavuk suyu olabilir) 

     1 çay bardağı un

     1 çorba kaşığı tepeleme salça

     1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı   

     1 tatlı kaşığı tuz

     1 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri rendesi

 

Yapılışı :

     Yağı tencereye koy, hafif ateşte erit, unu ilave et, beş dakika kavur, salçayı ilave et, bir dakika daha kavur, beş bardak suyu yavaş yavaş çırpma teli ile karıştıra karıştıra ilave et, pütürlü olmaması için sonra hızlı karıştır. Bir taşım yüksek ateşte kaynat, sonra 10 dakika kısıkta pişir. Servis yaparken, kırmızı toz biber, karabiber ve kaşar rendesini ilave et. 

 

Afiyet olsun. 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları