Bamya

 

Malzemeler :

     1/2 kg bamya

     (250 gr. kuşbaşı kuzu eti)

     1 limon

     2 orta boy soğan

     3 orta boy çok olgun domates

     1 baş sarımsak

     1 çay bardağı zeytinyağı

     1 tatlı kaşığı tuz

     1 tatlı kaşığı toz şeker

 

Yapılışı :

     Etli yapmak isterseniz, önce eti zeytinyağı ile pembeleştirip şu şekilde devam edebilirsiniz: Soğanları ay şeklinde ince doğra, sarımsakları ikiye böl, zeytinyağı ile soğanı pembeleştir, sarımsakları ilave et bir iki dakika da onunla pembeleştir. Domatesin kabuğunu soy, küp küp doğra, ilave et, 5 dakika orta hareretde hepsini çevir. 6 bardak su bardağı sıcak veya soğuk su ilave et, limonu sık, tuz ve şekeri de ekle bir iki dakika kaynat. Önce yıkanmış, sonra kafası şapkalı şekilde ayıklanmış bamyaları kaynayan karışıma ilave edin ve bir kaynadıktan sonra altını iyice kısıp 20dak. süreyle pişirin.

Afiyet olsun:)

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları