Ayva Borani - Anadolu Yemeği

 

Malzemeler (8 kişilik) : 

     4 ayva 

     250 gr. yağsız kuzu kuşbaşı

     1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin

     4 çorba kaşığı toz şeker

     1 tatlı kaşığı tuz

     1 tatlı kaşığı nane

     4 diş sarımsak

     3 su bardağı su (çok sulu olması istenirse iki bardak su daha eklenebilir)

 

Yapılışı :

     Yağı tencereye koy, biraz erit, kuşbaşı eti ilave edip biraz daha kavur, sıcak üç bardak suyu ilave et, tuz ve şekeri ekle ve 5 dakika süreyle kaynamaya bırak.

     Her ayvayı sekiz parçaya böl, kabuklarını alacalı olarak soy, çekirdeklerini temizle ve kaynayan suya at. Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika süreyle pişmeye bırak ve bu süre sonunda dövülmüş sarımsakla nane karışımını ilave edip 10 dakika kadar daha pişir ve ateşten indir.

     20 dakika sonra servis yapılmaya hazırdır. 

 

Afiyet olsun. 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları