Arabaşı Çorbası - Kış Çorbası

 

Malzemeler (8 kişilik) : 

     1,5 kg. kuzu kol

     1 tüm tavuk

     2 çorba kaşığı domates salçası

     1 çorba kaşığı tatlı biber salçası

     1 çorba kaşığı tuz

     2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı

     2 çorba kaşığı tepeleme un

     4 litre su

     10 kadar kuru acı sivri biber

     1 kahve fincanı pirinç

Hamuru için

     3 çorba kaşığı tepeleme un

     1 tatlı kaşığı tuz

     Yarım çorba kaşığı buğday nişastası

 

Yapılışı :

     Önce hamurunu yapın:

     1 litre suya unu, nişastayı, tuzu ilave edin ve pütürlü olmaması için telle iyice karıştıra karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra 10 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. 30 cm. çapında bir tepsiye dökün ve soğuduktan sonra buzdolabına koyun. 4-5 saat sonra servise hazır hale gelecektir.

     Çorba:

      Tavuk ve kuzu kolu çukur büyük bir tencereye alıp 4 litre suyu ilave edip kaynatın, kaynadıktan hemen sonra üstüne çıkan köpüğü alın ve ağzını kapatıp bir saat süreyle pişirmeye bırakın.

     Piştikten sonra altını kapatıp tencerenin ağzını açmadan yarım saat süreyle dinlendirin. Daha sonra etleri sudan alın. Kemiklerinden ayırdıktan sonra 2 cm. uzunluğunda, 1 cm. eninde parçalar halinde didin.

     Tencereye yağı koyun, 2 çorba kaşığı unu ilave edin ve pembeleştirin, domates ve biber salçasını da katıp bir iki dakika çevirin. Haşladığınız et ve tavuk suyunun tamamını dökün ve telle iyice karıştırın, tuzunu, pirincini atın ve yeniden kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra içine didtiğiniz etleri ekleyin ve kuru acı biberleri de bütün olarak attıktan sonra yarım saat süreyle pişirin.

     Çorba sıcak olarak ve içine bir iki kaşık soğuk hamur  ile beraber servis yapılır.

Afiyet olsun. 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları