Kuzu Etli Acılı Çorba

 

Malzemeler (6 kişilik):

     1/2 kg. kuzu kol 

     2 litre su (10 su bardağı su)

     4 tane acı kuru kırmızı sivri biber

     2 çorba kaşığı tepeleme un   

     2 tatlı kaşığı tuz

     1 çorba kaşığı tepeleme domates sal?sı

     1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı

 

Yapılışı :

     Kuzu kolu, 10 bardak su ile tuzu ilave ederek, bir taşım kaynattıktan sonra 1.5 saat süreyle kısık ateşte pişir. Ayrı bir tencerede unu tereyağı ile pembeleştir, salçasını da ilave et, bir iki dakika çevir, bir kenara al. Haşladığın kuzu kolun suyunu süzekten geçir, kavurduğun unlu sosun üzerine yavaş yavaş tel ile çırparak topak topak olmayacak şekilde yedir. Kuzu etlerini küp şeklinde doğra ve karışıma ilave et. Kuru acı biberleri içine at, harlı ateşte 2 dakika süreyle kaynattıktan sonra 45 dakika olabildiğince kısık ateşte pişir. 

 

Not: 

     1. Arzu edilirse biberler atılırken 1 çorba kaşığı pirince eklenebilir. Kuzu kol yerine 4 adet tavuk budu da kullanılabilir.

 

     2. Çelik tencere kullanılması tavsiye edilir.

 

Afiyet olsun:)

 

 
Çorbalar
Sebze Yemekleri
Etli Yemekler
Balık Yemekleri
Dolmalar
Zeytinyağlı Yemekler
Köfteler
Püre
Pilavlar
Mezeler
Salatalar
Hamur İşi ve Börekler
Gözleme
Tuzlular
Tatlılar
Kurabiye
Kek
Pastalar
Dondurma
Geleneksel
Reçeller
Püf Noktaları